Destinasyon İmajının Ziyaretçi Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi: Mardin’e Gelen Yerli Turistler Üzerinde Bir Araştırma - Gün, Serkan; Durmaz, Yakup; Tutcu, Alper (MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ, 2019)
Bir destinasyona gelen turistlerin destinasyona ilişkin memnuniyetlerinietkilemekte olan çok çeşitli faktörler bulunmaktadır. Bunlardan birisi dedestinasyonun sahip olduğu olumlu imajdır. Bu araştırmanın temel amacı,destinasyon imajının ziyaretçi memnuniyeti üzerindeki etkisinin Mardindestinasyonunda incelenmesidir. Araştırmanın evrenini Mardin’i ziyareteden yerli turistler meydana getirmektedir. Araştırmada tesadüfiörnekleme yönteminden yararlanılmıştır. Bu doğrultuda Şubat 2018 ileAğustos 2018 tarihleri arasında Mardin’i ziyaret etmiş olan 403 yerlituristten anket formu aracılığıyla gerekli veriler toplanmıştır. Veriler SPSS22.0 bilgisayar programıyla analiz edilmiştir. Araştırma sonucundadestinasyon imajının ziyaretçi memnuniyetini anlamlı ve pozitif biçimdeetkilediği tespit edilmiştir.

There are lots of factors affecting the satisfaction of tourists visiting a destination. One of these is the positive image that the destination has. The main goal of this research is to investigate the effect of destination image on visitor satisfaction in Mardin. The universe of the research is composed of domestic tourists visiting Mardin. Random sampling method was used in the study. In this regard, required data was through by 403 domestic tourists visiting Mardin between February 2018 and August 2018 via survey technique. The data was analysed via SPSS 22.0 computer program. As a result, it was found that destination image has significant and positive effect on visitor satisfaction.
The Effect of Destination Image on Visitor Satisfaction: A Research on Domestic Tourists Visiting Mardin
Keywords: destinasyon; imaj; ziyaretçi; memnuniyet; Mardin