The African Union (AU) and democracy promotion in Africa: Prospects and limitations - E.Kieran UCHEHARA (My University, 2011)
2001’de Afrika Devletleri Afrika Birliği Örgütü’nün (OAU) halefi olarak Afrika Birliği’ni (AU)kurdular. Kuruluşundan bu yana Birlik Afrika’da demokrasiyi teşvik etmede aktif bir oyuncuolmuştur. Bu, selefi olan OAU’ya göre tempoda önemli bir değişiklik temsil emektedir ve AU’nundemokrasiyi teşvik etmeye ne kadar bağlı olduğuna dair önemli sorular ortaya koymaktadır çünküüye ülkelerinin çoğu otokrat/diktatörlük rejimleridir. Bu yazı, içerisinde bu tür rejimler veliderlerin varlığı nedeni ile AU’nun hedeflerini ve gündemini gerçekleştirdiği veyagerçekleştiremediği bir dizi vakayı inceleyerek adı geçen meseleyi ele almaktadır.
Keywords: Africa; African Union; democracy in Africa; obstacles; autocratic and dictatorial leaders