Mesleğe Adanmışlık Ve İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Adıyaman Üniversitesinde Bir Uygulama - Bilgiç, Abdulhamit (Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2018)
Mesleğe adanmışlık, çalışanın işe bağlılığını ifade eden bir kavramdır. Çalışanın işi hayatının merkezine koymasına işaret eder ve yaşamındaki önemini vurgular. İşten ayrılma niyeti ise çalışanların tatminsizliğini ifade etmektedir. Bu çalışmanın amacı mesleğe adanmışlık ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Bu bağlamda Adıyaman Üniversitesi çalışanlarına bir anket uygulaması yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar incelendiğinde, katılımcıların mesleğe adanmışlık ve işten ayrılma niyeti seviyelerinin ortalama düzeyde olduğu ve bu iki değişken arasında negatif yönlü ve anlamlı bir ilişkinin olduğu bulunmuştur.
Keywords: Mesleğe adanmışlık; İşten ayrılma niyeti; Adıyaman üniversitesi