Tekstil Sektöründe Stratejik Yönetim Uygulaması Adıyaman Ve Gaziantep’te Bir Alan Araştırması - Durgun, Ahmet (Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2014)
Tüm dünyada yönetim alanında yaşanan gelişmeler, stratejik yönetim kavramının önem kazanmasına yol açmıştır. Son dönemlerde bu alanda yapılan çalışmaların sayısında da artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de stratejik yönetim uygulamalarının şu anki durumunun belirlenmesi bu çalışmanın temel amaçlarından birini oluşturmaktadır ve bu kapsamda Adıyaman ve Gaziantep şehirlerinde tekstil alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik bir uygulama çalışması yapılmıştır. Çalışma sonuçları stratejik yönetimin uygulama başarısı açısından önemli veriler sunmuştur.
Keywords: Stratejik Yönetim; tekstil sektörü