Çalışanların işe adanmışlıkları ile işten ayrılma niyetleri arasındaki ilişkinin belirlenmesi: kamu kurumunda bir alan çalışması - Tuba BÜYÜKBEŞE; Gül Çıkmaz (My University, 2022)
İşletmeler için en değerli varlık yetkin ve örgütüne bağlı insan kaynağıdır. Rekabetin yoğun olduğu piyasalarda işletmeler örgütüne kendine adayan, tutkuyla çalışan, dinamik ve işini seven çalışanlarını kaybetmek istemezler. Bu çalışmada işe adanmışlığın işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırma nicel araştırma tasarımına göre oluşturulmuş, veriler anket yöntemi ile toplanmıştır. Kayseri ve Nevşehir illerindeki 265 İŞKUR çalışanı örnekleme dahil edilmiştir. Elde edilen veriler SPSS ve AMOS programlarıyla analiz edilmiştir. Yapılan regresyon analizi ile çalışanların işe adanmışlıklarının (Adanmışlık ve dinçlik boyutlarının) işten ayrılma niyeti üzerinde negatif yönde anlamlı etkisi olduğu sonucuna ulaşılmıştır.