Yıldızlı Otel İşletmelerinde Personel Güçlendirme Yönetimi Ve Gaziantep Uygulaması - Akbulut Mete, Ayşe (Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2013)
Personel güçlendirme, örgüt içerisindeki yetki ve sorumlulukların işi yapan kişilere verilmesidir. Bu bağlamda bilhassa üretim ve tüketimin aynı anda gerçekleştiği ve bu sebepten ötürü yapılan bir hatadan dönme ihtimalinin oldukça düşük olduğu otel işletmelerinde iş görenlerin yapmış oldukları iş ile ilgili bütün yetki ve sorumlulukları almaları onlara zaman ve para kazandıracaktır. Bu amaç doğrultusunda bu çalışmada Gaziantep ilindeki yıldızlı otel işletmelerinde çalışan iş görenler ile yüz yüze yapılan anket çalışması ile güçlendirme uygulamalarının hangi düzeyde uygulandığı belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre personel güçlendirmenin etkili bir şekilde uygulanmadığı görülmüştür.
Keywords: Personel güçlendirme; Otel işletmeciliği; Gaziantep