Türkiyede Anonim Şirketlerde Kâr Payı Dağıtımının Vergilendirilmesi Ve Vergilendirmenin Kâr Payı Dağıtımı Üzerindeki Etkisi - Sargın, Burhan (Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2015)
Anonim şirketlerde dağıtılan kârın vergilendirilmesi hususu yeni yatırımcılar bulmak konusunda şirketlerin finansman ihtiyaçlarını sağlamalarının önündeki engellerden birisidir. Şirketler bu sebeple vergiden kaçınmak oluşan kârı kendi bünyelerinde tutmakta ve dağıtmamaktadırlar. Bu kâr dağıtımına uygulanan stopaj vergisinin düşük uygulanması sağlandığı takdirde hem şirketler kâr dağıtımı konusunda daha cömert olacaklar hem de yatırımcıların şirkete finansman sağlama motivasyonu artacaktır. Bunun şirkete ve ülkeye yeni yatırımlar sağlamasından ötürü önemi büyüktür.
Keywords: Anonim Şirketler; Kâr Dağıtımı; Vergilendirme