by Institution Author "Pekcan, Ayla Gülden"
Now showing items 1-7 of 7
-
Comparison of Body Mass Index and Bioelectric Impedance Analysis Methods in the Evaluation of Body Composition and Obesity in Women
Sırıken, Fatih; Ertekin, Ersen; Ünsal, Cengiz; Ertekin, Arif Aktuğ; Öztürk, Hakan; Rodriguez, Anna Beatriz; Pekcan, Ayla Gülden (Erkan Mor, 2022)Objective: Body mass index (BMI) is often used to diagnose obesity, although it has the disadvantage of not being able to reveal body fat content. Our study aimed (1) to evaluate the obesity status using BMI and body fat ... -
COVID-19 Salgını: Diyetisyenlerin Rolü ve Rehberler
Pekcan, Ayla Gülden (Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2020)Diyetisyenler klinik beslenme uzmanlarıdır ve sağlıklı, akut ve kronik hastalığı olan bireylerin, yaşlıların, farklı durumlarda risk altındaki toplum gruplarının beslenme gereksinimlerini desteklemek, beslenme durumlarını ... -
Diyetle Şeker Alımı: Tolere Edidebilir Üst Alım Miktarı
Pekcan, Ayla Gülden (Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2021)Diyet farklı türde şekerler içerir. Bazıları üretim veya pişirme sırasında besinlere eklenmekte, bazıları da meyve, sebzeler,bal ve süt gibi besinlerde doğal olarak bulunmaktadır. Son yıllarda aşırı eklenmiş şeker tüketiminin ... -
Dudak ve/veya damak yarığı olan bebeklerde beslenme problemlerine yaklaşım
Sırıken, Fatih; Ertekin, Arif Aktuğ; Aydın, Osman Enver; Akcan, Abdullah Barış; Ceylan, Ender; Pekcan, Ayla Gülden (Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ali Cangül, 2021)Dudak ve/veya damak yarığı en yaygın kraniyofasiyal doğumsal anomalilerden biri olup, en sık orofasiyal bölgede görülür. Yenidoğan bebeklerde bu doğumsal anomalinin görülme sıklığı %15 civarındadır. Bu konjenital ... -
Sağlık ve Beslenme Ekonomisi: Diyetisyen ve Maliyet-Yarar Analizi
Pekcan, Ayla Gülden (Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2020)Beslenme ve sağlık ekonomisi sonuçları arası ilişki birey ve toplum düzeyinde önem taşımaktadır. Günümüzde sağlık bakım hizmetleri yüksek mali sınırlılıklar yaşamakta ve eldeki olanaklarla maksimum olası sağlık yararlarının ... -
Sürdürülebilir Beslenme ve Beslenme Örüntüsü: Bitkisel Kaynaklı Beslenme
Pekcan, Ayla Gülden (Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2019)Sürdürülebilir beslenme yeni bir kavram olmamasına karşın, dünya nüfusunda artış projeksiyonları ve iklim değişikliğikonularına artan ilgi sonucunda günümüzde daha fazla dikkat çeker duruma gelmiştir. Gıda Tarım Örgütü ... -
Türkiye’de Yenilebilir Ot Tüketim Durumu
Kocadağ, Sabahattin; Çelikay, Nermin; Kelat, Zehra; Aykul, Fatma; Yardım, Nazan; Karahan, Sevilay; Karaağaoğlu, Ergün; Akgün, Seval; Oğul, Hasan; Aksoydan, Emine; Kızıltan, Gül; Pekcan, Ayla Gülden (Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 2021)Yenilebilir otlar mikro besin ögeleri ve biyoaktif bileşenler içinönemli kaynaktır. Otlar, dünyanın birçok bölgesinde kültürel vegenetik mirasın bir parçası olup toplumlar tarafından gelenekselolarak kullanılmakta iken ...