Show simple item record

dc.contributor.authorPekcan, Ayla Gülden
dc.date.accessioned2022-11-04T07:37:36Z
dc.date.available2022-11-04T07:37:36Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.citationPekcan, A. G. (2020). COVID-19 Salgını: Diyetisyenlerin Rolü ve Rehberler. Beslenme ve Diyet Dergisi: Cilt, 48, s. 1-9.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11782/2839
dc.description.abstractDiyetisyenler klinik beslenme uzmanlarıdır ve sağlıklı, akut ve kronik hastalığı olan bireylerin, yaşlıların, farklı durumlarda risk altındaki toplum gruplarının beslenme gereksinimlerini desteklemek, beslenme durumlarını saptamak ve izlemek üzere özel eğitim almış tek meslek profesyonelidir. COVID-19 salgın sürecinde de diyetisyenlerin öncelikle bireylerin ve toplum gruplarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve evde karantina sürecinde optimal beslenmenin desteklenmesi, hastanede yoğun bakım ünitelerinde hastaların beslenmesinin yönetiminde önemli rolü bulunmaktadır. Diyetisyenlerin COVID-19 salgını sürecinde beslenmenin yönetiminde kullanabileceği yayınlanmış rehberler bulunmaktadır.en_US
dc.description.abstractDietitians are the clinical nutrition experts and are the only professionals specifically trained to support the nutrition needsof healthy, acutely and chronically ill people with a wide range of conditions, to support and monitor the nutritional statusof populations at risk, including older adults. The core role that dietitians are playing during the COVID-19 pandemic, fromthe frontline in promoting optimal nutrition for supporting the immune system of the subjects and population groups andthe quarantine period at home, management of nutrition in intensive care unit patients. Published guidelines are availablefor the dietitians to be used during the COVID-19 pandemic.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTürkiye Diyestisyenler Derneğien_US
dc.relation.isversionof10.33076/2020.BDD.XXXXen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCovid-19en_US
dc.subjectdiyetisyenen_US
dc.subjectbeslenmeen_US
dc.subjectrehberleren_US
dc.titleCOVID-19 Salgını: Diyetisyenlerin Rolü ve Rehberleren_US
dc.title.alternativeCOVID-19 Pandemic: Role of Dietitians and Guidelinesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBeslenme ve Diyet Dergisien_US
dc.contributor.departmentHKÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-2037-3037en_US
dc.identifier.volume48en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage9en_US
dc.contributor.institutionauthorPekcan, Ayla Gülden
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record